“Etha Struick was 25 jaar lang acrobate in het circus; nu is ze dat ook op doek en maakt ze dynamische schilderijen. Etha Struick (1960) verplaatste zich van het circus naar het atelier, maar bleef dezelfde lenige kunsten vertonen. Soepelheid, verrassing, dynamiek en spontaniteit: je ziet al deze kenmerken van het Nieuw Circus terug in het werk van de artieste. Ze is autodidact en niet anders gewend dan te denken vanuit beelden. Tijdens haar werk als circusartieste ontwikkelde ze acrobatische choreografieën op papier. Nu schildert ze in acrobatische lijnen haar wereld van toen en nu.”

Sis van RossumKunsthistorica

“De opgaande lijn is lekker dynamisch, de vlakverdeling zijn lekker op papier gezet. Die lijkt soms wel van het papier los te komen. Je kunt goed zien wat je vroegere vak is geweest en waar je inspiratie vandaan komt. Mooi hoor!”

Dick BrunaKinderboekenillustrator

“Circus. Dat weerspiegelt zich ook in haar tekeningen. Er is sprake van een ‘opstijgende lijn’ en de verstilling daarvan in de balans.”

Haarlems Dagblad2013

“Week van de Helden is het kinderboekenweekthema. Struick maakt in haar tekeningen de held in jezelf los!”

Haarlems Dagblad2011

“Wervelende en oogstrelende kunstwerken”

Bloemendaals Weekblad2008

“In de tentoonstelling laat Etha tekeningen zien voor kinderen en andere fantasiebegaafde mensen. Etha liet zich voor haar tekeningen inspireren door het kinderboekenweekthema ‘helden’. Kleine, grote en persoonlijke helden van circus, sport en verhalen zijn de rode draad van de scherpe pen van Etha.”

De Haarlemmer